Vass
Λίγα λόγια για εμένα
Απογοητευμένος
(διαβάστε περισσότερα)


MIG: ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤIΜΗΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ Ή ΟΧΙ;
2265 αναγνώστες
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008
19:45

 

         Ένα ερώτημα που απασχολεί την αγορά. Ο ισχυρότερος Ελληνικός εισηγμένος επενδυτικός όμιλος, πιστεύεται ότι θα έχει μία καλή μερισματική απόδοση για το 2007 και ένα ποσοστό 5% ή 6% είναι οπωσδήποτε ένα σημαντικό ποσοστό για μεγάλα πορτοφόλια.

         Οι επενδύσεις στη Σερβία ήδη - χωρίς να έχει γίνει τίποτα - έχουν αποτίμηση, 50% με 60% πάνω από την τιμή κτήσης.    (τώρα ξεκινάνε τα έργα ). Σύμφωνα με εκτιμήσεις η πραγματική αξία του ομίλου και τις αποτιμήσεις των χαρτοφυλακίων του, είναι μεγάλη και η τιμή κινείται με ένα εκτιμώμενο discount της τάξεως του 25% με 30%.

          DUBAI: Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο και το γεγονός ότι το ισχυρό αυτό κράτος μέτοχος της MIG έχει υποσχεθεί επισήμως ότι θα αγοράσει μετοχές αξίας περίπου 350 εκ. ευρώ στην τιμή των 7 ευρώ! Και δεν μπορεί να το αναιρέσει.   

         Όσον αφορά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται η μετοχή τον τελευταίο καιρό, πιθανόν να οφείλεται, απο το γεγονός ότι πολλοί είχαν πάρει δάνεια για να συμμετάσχουν στην μεγάλη αύξηση κεφαλαίου των 5,2 δισ. ευρώ, και αυτοί λόγω αλλαγής των συνθηκών στις αγορές δανείων και επιτοκίων, πούλαγαν για να καλύψουν κάποιες υποχρεώσεις.

    
          Η ενίσχυση της καθαρής θέσης της μητρικής Attica Group και ο μηδενισμος του δανεισμού της, παρέχει τη δυνατότητα σύναψης νέων δανείων τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις επόμενες επεκτατικές κινήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται ως στόχοι η ενίσχυση της θέσης του ομίλου στις γραμμές της Αδριατικής, η επέκταση σε άλλες γραμμές στην Ευρώπη η μεταδρομολόγηση πλοίων σε γραμμές που επιτυγχάνεται η πλήρης εκμετάλλευσή τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και η βελτίωση της κερδοφορίας. 

         Υπονοείται, επίσης, η πιθανότητα απόκτησης συμμετοχών στον τομέα της κρουαζιέρας, καθώς αναφέρεται ως στόχος η είσοδος στους τομείς ταξιδιών, αναψυχής, φιλοξενίας στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της MIG να προσφέρει ένα πλήρες τουριστικό πακέτο στον κλάδο φιλοξενίας.

 

            Η Vivartia, κατέχει σήμερα -μεταξύ άλλων- την πρώτη θέση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Κύπρο

           Επίσης η Vivartia  κατέχει την πρώτη θέση στις περισσότερες κατηγορίες προιόντων, όπου δραστηριοποιείται.

        

          Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων, που υπερέβησαν τα 85 εκατ. ευρώ, «έριξε» στη μάχη της στήριξης της μετοχής της MIG, η κοινών επιχειρηματικών συμφερόντων τράπεζα Marfin Popular Bank (ΜΡΒ) και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Α. Βγενόπουλος.

  

Πηγές: GreekMoney.gr

             Enet.gr

             Imerisia.gr 

             Hrima.gr     

Σχετικές μετοχές:
ΑΤΤΙΚΑ ΒΙΒΑΡΤ ΜΑΡΦΒ ΜΙΓ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις